Hyvä verkko-opettaja

Seinällä edessäni on lappu jossa kerrotaan että hyvä verkko-opettaja

  • asennoituu verkkoympäristöön levollisesti ja tasapainoisesti
  • on kiinnostunut siitä mitä verkkoympäristössä tapahtuu
  • osaa käyttää intuitiotaan viestien tulkitsemisessa
  • paneutuu aidosti viestien sisältöihin
  • on herkkä ja salliva
  • kokee oppijan olevan aidosti läsnä.

Lappu on vuodelta 2000 ja kirjoittajiksi on nimetty Hein – Ihanainen ja Larna. Ilmeisesti olen valikoinut itselle osuvimmat ja siksi kai nuo totuudet ovat pysyneet voimassa koko verkko-opettajuuteni ajan. Niitä on tullut tuijotettua silloin kun on ollut mietittävää.

Työskentelen ammatillisessa opettajankoulutuksessa ja kohtaan aikuisia opettajaksi opiskelevia ja olen taustaltani ihmistieteilijä: minulle nämä periaatteet sopivat. Aika hyvä kysymys onkin sitten, että sopivatko ne kaikille opiskelijoilleni.. Vuosittain muutama yrittää ohjata minua toiseen suuntaan mutta en ole vielä heitä uskonut.

Näiden periaatteiden jatkuva arviointi voisi olla yksi vuoden teemoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *