Intensiivin jälkitunnelmia vielä

Löytyi vielä yksi opiskelijan blogi samasta asiasta.
Emmaope pohtii herkullisesti intensiivin tapahtumaa, mistä se nousi ja miten se eteni? Kukapa sen osaa käsitteellistää?

Itselle oli elämys lukea omasta hyllystä löytynyt vanha teos, Kalervo Kinanen kirjoitti Ihmissuhdetaidoista 70-luvulla. Hän myös vieraili Jyväskylässä (asui Kanadassa muistaakseni) ja näin hänet kerran isossa luentosalissa vetämässä opetusta. Tunnelman muistan vieläkin – ja se tapahtui yliopistolla.

Kirjan sanoma on että ihmisuhteen ydin on kunnioittamisessa ja tasavertaisuudessa. Sitä ei voida operationaalistaa tekniikoihin, vaikka ne voivat alkuvaiheissa auttaa. Käsittelimme näitäkin ohjaustaidoissa. Muistan tarjonneeni temput 1 ja temput 2 joista jälkimmäiset olivat noita ihanneopettajan kuvia mitä toisessa postissa kerroin pelkistetysti. Aitoutta ja toisista välittämistä ei voi teeskennellä ja pitää osata vetäytyä näkymättömiin heti kun se on mahdollista. Tuon kurssin tapahtumia voisi tarkemmin analysoida BB:n sisällä, ehkä voisi ehkä ei, en ole varma. Mutta Emmaopen blogista pidin kovasti, se kuvasi tapahtumía juuri niin monimutkaisina kuin ne ilmenevät.

Tänään laitoin verkkoympäristöön tiedoksi kuvat viikonpäivistä, vuorokauden tunneista ja foorumeilla käynneistä. Jospa vähitellen siirryn muihin töihin?

4 kommenttia artikkeliin ”Intensiivin jälkitunnelmia vielä”

 1. Juu, keskustelu jatkukoon.
  Viittaat meidän dialogihorisontti esitykseen joka löytyy myös täältä OMIA JUTTUJA> virtuaaliyliopisto2007 kohdasta. Taidanpa kirjoittaa lähipäivinä uuden postin jossa mietin sitä dialogihorisontti tulkintaa ja sen merkitystä.
  Heli

 2. Minusta on kiva tämä blogien toinen toisiinsa linkitys vaiheessa jossa pohdimme samaa asiaa eri kanteilta.
  Tuo mainitsemasi dialogihorisontti kirjoitus löytyy tässä blogiassa kohdassa OMIA JUTTUJA ja virtuaaliyliopiston esitys 2007. Sitä on syytä miettiä eteenpäin. Mitä ne äänet tarkoittavat ja MIKSI se lähtee lentoon, ei mitkä tahansa kuitenkaan lähde. Olemmehan pohtineet onnistuneen verkko-opiskelun edellytyksiä..
  Pitää jatkaa tätä ajattelua niin kauan kuin löytää uutta.
  Heli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *