Virtuaalinen voimaantuminen jatkuu

Klaus Oesch käsittelee samaa kuin mitä itsestä kerron Kuka Heli? sivulla. Hän etenee edelleen teknologian hyväksikäyttöön voimaantumisen keinona. Minulla on siis paljon opittavaa häneltä.


Oesch lähtee tietoajan yhteiskunnan vaatimuksista – no se taitaa olla tuo avautuva meri. Oppimisen ja tietämyksen hallinnan käytännöt perustuvat teknologian infrastruktuurin innovatiiviseen hyödyntämiseen. Näin se on, en kai voi olla eri mieltä. Tässä hyödyntämisessä syntyy epäjatkuvuuksia; no ihan varmasti syntyy. Niiden keskellä tässä on eletty ja jospa niiden hallitsemiseksi/ ymmärtämiseksi on tämä blogikin syntynyt.

Oikeilla ratkaisuilla (siis teknologiaa oikein soveltaen ja toimintoja organisoiden) voidaan haluttaessa luoda kansallinen tietotalouden kehittämisen menestystarina, sanoo Oesch tiivistelmässä. Se on yleinen kehys koko hommalle. Minä ajattelen enemmän ihmisen kannalta mutta tuossa viitekehyksessä se ihminen elää, ei se irrallisena voi kehittyä.

Oesch työstää teemaansa kolmiossa teknologia – yhteisöllinen viestintä – tutkiva oppiminen. Keskiössä ovat hankkeet joissa hän on ollut mukana. Voimaantuminen ja verkko-oppimisen toimintamallien muutokset nousevat tutkivan oppimisen ja yhteisöllisen viestinnän väliin. Nyt elämme aikaa, jolloin yhteisölliset ja vuorovaikutteiset toimintatavat lisääntyvät. Niiden kautta avautuu tuo menestystarina tai jää avautumatta (avautuu osittain sanoo käytännöllinen järki).

Jospa tässä on jo riittävästi mainosta niin että lukija tietää haluaako tutustua koko teokseen. Näkyi olevan myös Acta electronica universitatis Tamperensis 1263. Itse taidan ostaa paperiversion että pääsen alleviivaamaan ja yliviivaamaan rauhassa. Nyt mulla on kirjaston kappale jota en osaa lukea. Ja minä kun yritin olla ostamatta etten huku kirjoihin;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *