Blogin opetuskäyttö

Tein Power Pointilla diaesityksen sosiaalisen median kurssille ja laitan sen tähän liitteenä. Kurssilaiset voivat kommentoida sitä täällä kuten kuka tahansa paikalle osuva. Kurssi päättyy 30.1. ja siellä keskustellaan lisää. Tässä siis minun: blogista.pdf (linkki katkennut bloginsiirron myötä eikä löydy kotikoneelta enää).

Oli kiva tehdä esitystä ja se syntyi nopeasti. Rakastan kuvilla puhumista kuten näkyy. Esitys perustuu omiin kokemuksiin tästä blogista ja tietysti muuhunkin kokemukseen. Kaikki määritelmät siitä puuttuvat, oletan blogin käsitteen tunnetuksi. Käsitteitä riittää.

kaunisLISÄYS 6.7.2015 Tätä kuvaa muistan käyttäneeni. Blogi haarautuu teemojen mukaan ja järjestyy ajan mukaan.

Jutussa ei ole yhtään linkkiä. Olisin voinut mainita että Suomessa Jere Majava on ensimmäisenä kirjoitellut blogien opetuskäytöstä. Googlatkaa, jos kiinnostaa, on niin hyvä tuo nimikin siihen tarkoitukseen. Tarmo T antaa hyviä ohjeita, löytyi Eijan blogin kautta, joka on seurattavissani. Yleisempiä blogipohdintoja on muitakin.

Olisi mukava saada kysymyksiä ja parannusehdotuksia. Minulla on tapana luulla että kaikki ymmärtävät mitä kerron että se on kaikille samalla tavoin selvää kuin itselle. Kertokaa miltä esitys näyttää että voin parannella.

2 kommenttia artikkeliin ”Blogin opetuskäyttö”

  1. Hienot kalvot ja kuvat. PDF avautui hyvin. Anne Rongas on myös kirjoittanut blogien opetuskäytöstä. Googlettamalla löytyy ja taitaa olla linkkejä myös kurssimme sivuilla. Voisi ehkä lauseen laittaa myös suhteesta wiki-työskentelyyn. Ja jotain lähteitä, ehkä www-linkkejä.

  2. Kiitoksia, opettaja.

    Muistin kommenttisi ansiosta että piti korjata ”obeblogi auttaa” linkki tuohon seurattavia laatikkoon oikealle, se on Anne Rongas tuote ja sieltä etenin osoitteeseen http://opiblogilla.pbwiki.com/ jossa onkin samalta naiselta vaikka mitä. Tuota en ollut (muistaakseni) aiemmin nähnyt.

    Pitää kehitellä esitystä vähitellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *