Verkkokurssien suunnittelua verkoissa

Tämän viikon saavutuksena pidän täydennyskoulutuksen kurssin aktivoitumista verkkotyöskentelyyn opintojen loppuvaiheessa. Meillä on yhteinen Moodle, jossa kokemuksia jaetaan. Uudet verkkokurssien suunnitelmat päästään katselemaan tunnukset ja salasanat jakamalla ja sitten keskustelupalstoilla kerrotaan kysymykset ja palautteet. Vähitellen kiireiset ihmiset pääsevät mukaan ja innostuvatkin.

Äsken heitin tarjolle wikin jossa kokemuksia voidaan tarkemmin analysoida. Mitäköhän sieltä tulee? Itse huomaan vieraantuvani sellaisesta lähityöskentelystä, jossa yksi puhuu (esim kurssin esittely 10 min) ja muiden on nopeasti reagoitava siihen kertaluontoiseen esitykseen.  Minun muistini ei toimi noin vaan haluaa kaiken talteen koneelle ja yksilöllisen aikataulutuksen.

Joskus tulee varmaan aika jolloin lähiopetusta järjestetään vain oikeaan tarpeeseen eikä se ole ”ainoa oikea normaali koulunkäyntitapa” kuten nykyään. Tekisi mieleni hypätä tuohon aikaan – ja itse asiassa olen jo hypännytkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *