Suomi on pieni maa

Kansainvälinen opiskeluni on konkreettisesti havainnollistanut minulle miten pienessä maassa ja kielialueella elän. Tällä viikolla on aiheena verkostot ja linkitin omaan blogiini samanhenkisiä ihmisiä ympäri maailman. Nyt blogiani seuraa jo lähes sata ihmistä ja aamulla herätessä voi lukea toisen pallonpuoliskon kommentit yön ajalta. Ilmoitin blogin seurantaan ja kurssille vasta pari päivää sitten ja heti jysähti, kävijämäärä kaksinkertaistuu päivittäin. Tähän pääsin kirjoittamalla suomea englanniksi, lyhyitä viestejä, mutta kuvatkin saavat heti ystäviä. Tämä suomalainen blogi kerää 40-45 lukijaa. Taidan jo tuntea suomalaiset verkko-ope bloggaajat, ei meitä monta ole.

Olen siis iloinen että tuli mentyä CCK08 opiskeluun, vaikka kiireitä onkin. Kurssi on parasta englanninkielen opiskelua mitä voisi olla. Kuunneltavaa materiaalia on paljon ja olin jo paikalla Ellumination Live sessiossa. Mainio kokemus. Olen tullut tietoisemmaksi verkostoista ja siitä missä oppiminen luuraa. Kun tein blogroll-verkoston itselle niin sitoutumiseni kurssiin kasvoi roimasti ja sain monta uutta ystävää. Minut mainittiin Daily lehdessä keskiviikkona ja olin imarreltu. Tänään Daily:ssa oli jo kolmas suomalainen esillä.

Suomeksi samasta kv-kurssista on kirjoittanut myös Taina, jonka blogissa on monia kivoja linkkejä eteenpäin. Itse petyin sceptic keskusteluun (se on yksi linkeistä) vähitellen ja opin käsitteet griefer ja troll: katso wikipediasta jos kiinnostaa.

Otsikkoon palatakseni: miksi kirjoittaa suomeksi tai tuottaa lehteä suomeksi jos niin harvat antavat niille arvoa ja haluavat osallistua? Miksei voisikin kirjoittaa englanniksi ja osallistua globaaleihin yhteisöihin. Ovathan ne avoimia myös suomalaisille. Maailma avartuu eri tavalla: tiesin toki että jossain on nyt kevät mutta kun sen näkee bloggaajan kuvituksessa niin se havainnollistuu. Joku ajattelee samoin kuin minä tuolla toisella puolella maapalloa (eikä putoa sieltä avaruuteen, on se kummaa).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *