Kuusi viikkoa kansainvälisyyttä takana

Tuntuu kuin lomalle tulisi tänne kotoisan äidinkielen pariin. Kurssi Connectivism and connective Knowledge on puolivälissä, kuusi viikkoa takana ja sama  edessä. Olen roikkunut sitkeästi mukana, vaikka työkiireet ajoittain estävät osallistumisen.

Ensinnäkin: Miltä Suomi näyttää kurssilta katsoen? Suomalaiset osallistujat (7-8-9?) ovat päässeet hyvin esiin Dailyssä, arkisin ilmestyvässä kurssitiedotteessa. Ensin Sinikka Turusta nostettiin esimerkiksi itsenäisestä oman oppimisen ohjaamisesta, minä pääsin esiin blogiyhteisön rakentajana ja kurssin kulttuurin analysoijana, R.R. toi esiin Mauri Åhlbergin käsiterakennusvälineitä. Pekka näytti heittäneen omia jäsentelyjä Moodleen, itse menin sinne vasta nyt syyslomalla. Irmeli Lappeenrannasta tekee blogia, samoin Taina. Jo tällä perusteella sanoisin että suomalaisilla on annettavaa ja on tärkeää olla mukana.

Entä muuten Suomi, nyt tunnen juoruavani, hassua. Kaikki kurssilla on julkista muutenkin. Avoimia asioita opiskeltaessa (Opent Content, Open Delivery, Open Teaching.. Open Source) tietysti nousee Linus Torvalds esiin. Nuorempi Engeström mainittiin jossain. Keskustelussa tuli kerran esiin miten viisas presidentti meillä on: joku oli kuullut hänen lausuntonsa viimeisessä kouluampumistapauksessa, ja totesi että olisipa noin viisaita presidenttejä enemmän. Ei siis hullumpaa olla suomalainen.

Ujous siellä nousee, siis minulla, kun pitää omaa minäkäsitystä venyttää kansainväliseksi osallistujaksi. Onneksi on eisynkroniset keskustelut että saa rauhassa kirjoitella ja Ellumination tapaamisetkin voi hoitaa chattiin kirjoittamalla tai kuuntelemalla. Verkko-opettajana tunnen itseni tosi vahvaksi ja siihen on vaikuttanut tämä blogi paljonkin: pystyn seuraamaan CCK08 kurssin kulkua vaivatta (opiskelijoita 2200, blogeja 200, Moodlessa 800, facebook ryhmässä 400 jne jne) tai siis tiedän ettei kaikkea pidä yrittääkään seurata. Second Lifen Chilbo vielä odottaa, Twitteriin en ole mennyt kun ei Jaikuakaan tule seurattua. Pageflakes on mainio kokoaja, senkin voisi kai säätää itselle jos joskus jaksaisi.

Nyt olen Uniluodossa ja harrastan kävelyä meren rannalla, tuulessa. Joutsenet lentävät kaula suorana eikö niitä palenna? Huomenna nostetaan vene ja sunnuntaina palaan kotikaupunkiin.

2 kommenttia artikkeliin ”Kuusi viikkoa kansainvälisyyttä takana”

  1. Voi kun iloitsen, että jaksat olla mukana CCK08:ssa. Toistan tässä itseäni, mutta toistanpa vaan. Anne Jaikussa pyyti mukaan kirjoittamaan mikroartikkelia konnektivismista. Jos tätä Helin blogia seuraavat muutkin CCK08laiset, niin tulkaa mukaan, jos ehditte ja innostutte. Siis alku täältä: http://annerongas.jaiku.com/presence/46946320 (Jaikuun päässee jo mukaan pyytämällä kutsun, ja jos ei, niin minulle vaan vinkkiä, niin kutsun mukaan; pekka(at)ihanova.fi ). Ja tuo mikroartikkelin pohja on suoraan ilman Jaikuporinaa täällä: http://tutkimus.parvi.fi/index.php/Konnektivismi_sosiaalisen_median_oppimisteoriana

    Mukavaa menoa sinne Uniluotoon – itse palasin juuri Kreetalta ja katselen/etsin 1- 3 kk:n vuokraussettejä, jos vaikka sinne olemaan, kirjoittelemaan, ja osallistumaan verkoitse. Muuten: löysin min. 13 viikon paikkoja, vois niitä vuokrata kimpassa esim. 3-4 viikon jaksoiksi, jos suostuvat …. 🙂

  2. Vilkaisin keskustelunne ja wiki koontinne ja ihan hyvää tekstiä niissä. Minulla nousee tuossa JAIKU kohdassa joku kysymys edelleen jota en ole ratkaissut:

    itse en lähettele ympäriinsä kysymyksiä mitä tänään mietin vaan harkitse ketä kehtaan vaivata missäkin asiassa – se rikkoo päivän tyystin jos jokaiseen virikkeeseen reagoi – siis tämä lienee yksi taso tässä 2.0 kehityksessä

    samoin ajatukset että ITK09 heijastetaan eri seinille eri keskustelukanavia niin ???? mitä ihmeen sirkusta?

    Tällä viikolla on CCK08 opetus teemana ja pidin kaikista 3 esityksestä joita tarjotaan. Tosin vain Siemens itse puhui konnektivimista muut eivät tarvinneet koko käsitettä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *