Vuoden 2008 päätteeksi

Joulu lähestyy ja saa ajattelemaan syyslukauden antia, verkko-opettajana. Toinen verkko-ope bloggaaja Juha teki jo oman koontinsa. Hän itse asiassa liittyi minun verkko-opettajuuteen sikäli että auttoi ratkaisevasti: olin juuttunut oppimisalustan vaihtamisen tuottamiin pulmiin mutta hän kertoi miten uudellakin (siis minulle uudella) voi tehdä ihan mielekkäitä juttuja. Ja niin aloin tehdä, päätin noudattaa periaatteitani olkoon se miten hankalan näköistä vaan. Nyt ovat ensimmäiset opiskelijat tehneet hommansa ja eiköhän se siitä.

Pulma nousi osittain siitä että minun tarpeet (siis opiskelijoiden 🙂 ) ovat erilaiset kuin mitä normaalilta oppimisalustalta odotetaan (opettaja antaa numeron ja tarkistaa tehtävät). Toinen ”virheeni” oli se että olin perehtynyt edelliseen alustaan ja käyttänyt sitä monipuolisesti, osasin kaivata sen mahdollisuuksia.

Minulla ehkä vuorovaikutuksen merkitys on hiukan laskemassa tällä hetkellä, toisin kuin Pekka sanoo. Jospa meillä on opettajankoulutuksessa niin paljon pakotettua vuorovaikutusta että opiskelija – ja opettaja – joskus nauttii yksityisyydestä. On silläkin merkityksensä että kirjoittaa omaa oppimispäiväkirjaa.

Tulevia haasteita asetan tällä hetkellä oppimisen syvyyden suuntaan; miten osaisin ohjata ajattelemaan ja tiedostamaan entistä paremmin. Jonkinlaista painetta tunnen myös videoiden ja äänitysten käyttöön, mutta otan niitä mieluummin valmiina muiden tekemänä kuin että itse näpertelisin. Saa nähdä. Ja SL sitten, milloin sinne pääsee oppimisen merkeissä? Taitaa kansainvälisyys vetää minua eniten juuri nyt…

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2008 päätteeksi”

  1. ”Minulla ehkä vuorovaikutuksen merkitys on hiukan laskemassa tällä hetkellä, toisin kuin Pekka sanoo. ”

    Kuule Heli, minusta vuorovaikutus (keskustelu) ja sulatteleva itsekseen oleminen eivät ole vastakohtia, vaan paremminkin vastavuoroisia: molemmilla on aikansa. Mutta sillein asetan vrv:n etusijalle, että omasta sulattelusta pitäisi kyllä sitten tulla taas jakamisen äärelle – ja kohtaamisten kautta uusiin juttuihin. Et sinäkään malttanut olla vaan itseksesi, vaan tulit sen tänne sanomaan.

    Joulutoivotuksin, Rauhaa ja Rakkautta

  2. Rauhaa ja rakkautta vain sinullekin ja perheellesi,
    olen nautiskellut englanninkielisen puolen feedbackeistä edelleen, olipa tänäänkin vielä kommentti kirjoitukseen joka on kuukausi sitten jätetty. Ihmisten määrä, siis vaihtoon halukkaisen määrä ja hiukan isompi tuolla kotimaan ulkopuolella.
    Heli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *