Blogin persoonallisuus

Tänään kylmänä lauantaina nautiskelin englanninkielisellä puolella vastaamalla CCK08 opiskelutoverien tutkimuksen kyselyyn. Se painottuu vertailemaan blogin ja Moodlefoorumin käyttöä kurssin aikana. Jennyn blogin kautta löysin testin jossa sai nopeasti vastauksen oman blogin arkkityypistä ja jopa persoonallisuudesta. Se olkoon kunnianosoitus semanttiselle webbille.

Saamaani arkkityyppiin uskon ihan mielelläni. Riippumattomuus on minulle aivan välttämätöntä. Sen tiedostin viimeksi eilen kun kerroin JAMK:n futurististen pedagogiikan päivässä kokeiluistani ja opiskeluistani. Ei ole sattuma että elän puolipäiväisenä ja kaukana hallinnollisista tehtävistä, juuri vapautta tarvitsen. Se on yksi ydintekijä verkko-opettajuudessani. Näin kertoo testi:

Motivation: Independence

Desire to be yourself and find out about the world
Archetypes:
Innocent – ”Free to be you and me”
Explorer- ”Don´t fence me in”
Sage – ”The truth will set you free”

Persoonallisuus tuli sekin melkein samaan kohtaan kuin mitä Myers-Briggs testillä olin aiemmin saanut. Blogi siis paljastaa minut ja mikäs siinä, ei tänne tulla itseä piilottamaan.

INTP – The Thinkers 

The logical and analytical type. They are especially attuned to difficult creative and intellectual challenges and always look for something more complex to dig into. They are great at finding subtle connections between things and imagine far-reaching implications.

They enjoy working with complex things using a lot of concepts and imaginative models of reality. Since they are not very good at seeing and understanding the needs of other people, they might come across as arrogant, impatient and insensitive to people that need some time to understand what they are talking about.

Lisäksi sai myös kuvan aivojen alueiden käytöstä blogin kirjoittamisen aikana, tasaisesti oikea ja vasen, mutta vain etuosat. Persoonallisuuteni Myers-Briggs itsearviolla antoi joskus tuloksen INTJ:

Introverted

Intuitive

Thinking

Judging

Strength of the preferences %

89

38

1

56

Tuossa oli ajattelua yksi prosentti ja nyt sain määrittelyksi Thinkers. Hauskaa. Mutta tuntui uskomattomalta saada omasta blogista tulos sekunnissa. Jos palvelu toimisi suomeksi niin voisi kokeilla kaikkien tuttujen blogit, nyt vain englanniksi kirjoittavien 🙂

Tässä vielä linkki lisäpohdintoihin: coolcat teacher blogi.

2 kommenttia artikkeliin ”Blogin persoonallisuus”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *