R5 Generation verkkoympäristö sulkeutuu

Verkko-ope istuu tässä seuraamassa ja ottamassa talteen 2006 ja 2007 aloittaneiden opiskelijoidensa keskusteluja ja kommentteja tänä vihoviimeisenä R5-päivänä. Yksi vuosi on jo toimittu seuraavassa ympäristössä. Aikuisopiskelijat kirjoittelevat kun deadline kaatuu päälle; heillä on ollut aikaa aiemminkin mutta on myös työ ja perheet ja harrastukset ja koko elämä.

Minä jään kaipaamaan tätä ympäristöä jossa itseni verkko-opeksi koulutin. Tässä suomalaisten kehittämässä ympäristössä (käytössä 2001-2009) opiskelija voi antaa vertaispalautetta jopa suoraan palautuskansioon jätetyn työn kylkeen. Keskusteluista näkyy erinomaisesti sekä ketju että uusimmat – ja keskustelun viestiin saat näkyviin kuvan tai dokumentin suoraan. Harjoituksia on helppo tehdä, myös kuvavalintatestin. Opiskelijoille voi näyttää harjoituksen tuloksen, sekä omat että koko ryhmän. Näen heti ketä on paikalla ja opiskelijan nimeä napauttamalla näen hänen profiilin missä tahansa olenkin. Seuranta välineet toimivat, mikä on tärkeä kun vedän muutaman sadan opiskelijan ryhmiä. Tänään otan printit vuosikursseittain koska aina jää osittaisia suorituksia, vaikka miten informoisit.

Olen tänään surullinen koska joudun luopumaan tästä oppimisalustasta ja sen myötä kaikesta edellä kuvatusta. Olen ollut verkko-opettajan työni suhteen aika hiljainen tänä talvena koska en ole keksinyt myönteistä kerrottavaa. Ja mitäpä ruikuttaa asioista joihin en voi vaikuttaa. Olen toki jo opettanut kaikissa mahdollisissa ympäristöissä ja kullakin on puolensa. Verkko-open kompetenssiin kuuluu käyttää mitä tahansa ympäristöä. Mutta työelämän kehitys ja yritysten eloonjäänti ei näytä juurikaan liittyvän asiakkaiden tarpeisiin, me vain mukaudumme … ja siinä on ollut nielemistä ja erityisesti tänään on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *