Verkko-opetus moninaistuu

Ammatilliset opettajakorkeakoulut ovat innokkaasti kokeilleet sosiaalista mediaa ynnä välineistöjä (onkohan ne kaikki sosiaalista..) . Aikuiskasvatus lehdessä oli mukava kirjoitus opettajakorkeakoulujen yhteisistä kokeiluista, kiitos Tiiu Tenno ja Jukka Niinimäki. Myös yhteinen julkaisu ilmestyi taannoin jossa on lukuisia kirjoituksia: Verkon varassa (2009). Alkuvuodesta 2010 tulee seuraava yhteisjulkaisu ja Hesassa on rajaton oppiminen marraskuussa.

Kun kehitystä tapahtuu niin alkaa olla vaikeuksia valita mistä bloggaa, millä sanomisella olisi muille merkitystä tai apua. Pitääkö minunkin siirtyä uusien välineitten kokeiluun ja niistä kertomiseen. iPhone on työn alla, ihme laite tuo näyttää olevan, en ole ennen moista tavannut.

Pedagogiikan puolella kun ei ole vallankumouksia odotettavissa. Opiskelen taas konnektivismia globaalilla tasolla, en mallttanut olla osallistumatta toisen kerran ja jospa se onkin tarpeen. Näkee kuviota vähän kauempaa kun ei heti huku tiedon tulvaan (toivon). Siellä on nyt suomalaisia viisi ja yksi nimimerkillä (miksi ihmeessä?) Kansainvälisyys näkyy, Aalto yliopistosta on joku ulkomaalainen ja Walesista taas joku jolla suomalainen nimi, varmaan muitakin. On kiva ja kunniaksi maallemme että ollaan näkyvästi mukana. Luotan siis meihin – Connecting people -maassa elämme. Jospa tuolta saa jotain kypsää ajatuksen vaihtoa jossain vaiheessa?

Olisiko niin että haen jotain uutta linjaa tälle blogille. Sen pohdinta sopii hyvin synttäripäivään, joka taitaa olla tällä viikolla edessä.

2 kommenttia artikkeliin ”Verkko-opetus moninaistuu”

  1. Kiitos linkistä, tehän olette saaneet sinne matskua. Kuuntelin innostuneista puheenvuorosta rajattomuudesta mistä olen itsekin kirjoitellut (virtuaalissa ei ikää ei paikkaa ei kahleita ehei) — mutta kun tänään olen ollut 2 lääkärillä niin muistan eläväni tässä yhdessä kehossa ja näillä yksillä aivoilla. Ikuista nuoruuttako tavoittelemme tai uutta nuoruutta, uuta mahdollisuutta?

    Pitää ilmottautua 20.11. kun saa kerran olla Connect Prossa ilman aamumatkustusta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *