Omat oppimisen tiet

Opiskelen aineistoja Personal Learning Environments and Networks konferenssista joka pyöri viime viikolla, enpä enää osaa sanoa missä paikallisesti enkä edes virtuaalisesti. No, etenin CCK09 sivuston kautta.

my way
my way

Esityksiä on monenlaisia. Ne ovat Elluminate istuntoja jossa puhujat videolla ja vuorovaikutusta chatin ja mikkien kautta. Ensimmäisessä kerrotaan Etelä-Afrikasta Teachers without Borders Canada and Edunova. Keskustelu pyörii välineissä mikä on ymmärrettävää. Saattaa kiinnostaa niiden vuoksi ja Empowering Education beyond Borders ajattelun kautta ainakin.

Pidin kovasti Lucy Greyn esityksestä, jossa hän kuvasi kaiken toimintansa ja historiansa. Niin tuttua ja kuitenkin opittavaa, uusia ideoita. Hän opettaa Chicagossa. Suosittelen kaikille opettajille.

Josie Fraser esiintyi kahden portugalilaisen nuoren miehen kanssa. Heidän orientaationsa oli instituution PLE- kehittämisessä, mikä koskettaa monia oppilaitoksia. Samat on kysymykset kaikkialla?

Graham Atwell Walesista oli mieluinen tuttavuus (muistaakseni täällä paljon käynytkin ja varmaan tavannut luonnossa joskus). Nyt vasta verkon kautta tutustuin hänen ajatuksiin 🙂 Hän vetää EU Komission isoa Mature-projektia PLE asioista. Kiintoisaa oli työssä oppiminen joka toteutettiin kollaboratiivisesti. Pidin myös käsitteestä Knowledge Maturing.

Vielä kuuntelin Steve Wheeleriä Plymouthista. Hän kävi läpi peruskäsitteet PLE, PLN, Personal Web ja kuvasi muutosta jossa tiedon kaataminen päähän suppiloa pitkin on muuttunut verkostoelämäksi. Kerratkaa jos kiinnostaa. Taisin olla paikalla, kun oli ainoita ilta (ei yö) aikoja mutta lopetin kesken koska äänitys oli niin huono. Muissa se on parempi.

Taitaa olla joku vielä kuuntelematta mutta nyt paistaa aurinko ja lähden ulos. Lisään linkkejä noihin jahka jaksan. On tässäkin jo virikettä 😉

JATKOA ma 19.10.09

Tosi mukava oli kuunnella Sue Waters istunto. Hän on Australiassa ja kasvot olivat tutut edublogista jonne hän tekee ohjausvideoita. Upeasti hän oli läsnä ja sai vuorovaikutuksen toimimaan. Hän on tutkinut välineiden käyttöä ja pystyy neuvomaan aloittelijoitakin. Ohjaavia koonteja on paljon. Oman ajan ja toiminnan hallinta taitaa olla kaikilla pohdinnan alla. Tunti kului todella nopeasti.

Viimeksi kuuntelin Rita Kop istunnon, joka oli taas minun silmin perusasioiden kertausta enkä jaksanut kuin puoliväliin. Ihan hyviä jäsennyksiä kokemuksellisen oppimisen mallin ympärille. Rita työskentelee aikuisen kanssa, Kanadassa hän taitaa asua vaikka chat paljasti hollantilaisen alkuperän. Kiva nähdä miten kaikkialla asiat etenevät..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *