Unelma filtteristä

Miten ihmisen mieli venyy toimimaan siellä täällä ja vielä tuottamaan jotain mielekästä? Kuuntelin juuri Clay Shirkyn esityksen -niitä Web 2.0 Expo Nykissä äskettäin, u know 🙂  Jos joku juttu on pitkään ongelma, se ei katsokaas olekaan ongelma vaan fakta. Elämme info-overloud- tilassa se nyt on vaan niin. Tarvitsemme hyviä filttereitä niitten surkeitten välineitten tilalle mitä meillä on. Tuossa on toki hyväkin sanoma: vika ei olekaan minussa vaan välineissä.

Jotain hyvin paradoksaalista tässä on kun saamme uusia välineitä joka hetki ja sitten imurit niitä varten. Mukava oli twitterlinnun pikku imuri joka takaa laadun erottamisen määrästä. En ole kokeillut, en jaksa tutustua. Heitin muille tiedoksi sometuun kuten kuuluu. Opettelen twitteriä itsekseni ja tänään löysin jopa kutsun OnLineEducaBerlin ja vihjeen seurata sitä joltain osin kotoa käsin. Ei hullumpaa, tosin LearnTrend 2009 on kuuntelematta sekin.

En tiedä saiko tuo alussa esittämäni Shirky hyviä tweettejä esityksestään vai ei, tykkäsin katsella hänen korvia ja kivasti hän käsillä huitoi, mutta sanoiko hän lopulta muuta kuin päivitteli aihetta jota moitti muiden vain päivittelevän. Ehkä hän aikoo myydä omia filttereitä jotka sitten pelastavat. Quality of individual minds on tosi huima käsite mutta mistä löytyy ne ihmiset jotka siihen tarttuvat oikeasti? Epäilen että ratkaisut löytyvät oman elämän tavoiteasettelun kautta.

Jos taas ajattelen ihmisen tavoitteita suhteessa tarjolla olevan tiedon määrään: mistä tiedämme ettei kuilu ole aina ollut yhtä syvä kuin nytkin? Ennen todisteltiin ettei jokainen suomalainen VOI oppia lukemaan ja kirjoittamaan, nyt ei sitten opita medialukutaitoa. Mikä oli minun lapsuudessa sotien jälkeen ihmisten tilanne hallita elämäänsä? Ensin odotettiin mihin raja tulee, voiko asua Imatralla vai ei -oli siinäkin informaation overloadia joka meni syvälle ihmisen mieleen. Ja nuo ajat kuvataan nyt stabiilina, totta tosiaan. Epävarmempaa se oli kuin tämä nykyinen aika.

Siis rauhoitun ja teen mitä huvittaa: tavoitteet tulevat esiin toiminnassa. Otan käyttöön uudet lelut joista tykkään, ne  auttaa kuten arvelen Voicethreadin tekevän. Kirjoitan suomeksi jos en jaksa englanniksi ym. Teen konkreettisia juttuja jos ei irtoa syvempiä, ne on silloin kehkeytymässä mielen syvyyksissä ja tarvitsevat unia noustakseen pintaan. Elämä on elämää eikä jatkuvaa pinnistämistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *