Nopeaa oppimista ja kertausta

Eilen kuvittelin ymmärtäneeni jotain ja nyt joudun heti tarkistamaan opittua. Sami Voutilainen heitti linkin Buzzissa ja tuo linkki sai taas silmäni avautumaan: miten tärkeä on tuntea ihmisiä eikä pidä väheksyä heitä jotka ”menevät teknologiakylki edellä” eOppimiseen. Sami on helmi ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja taitaa tuon Rapid eLearning blogin kirjoittaja olla myös enempi teknologiaihmisiä. Mutta vau miten hyvin esitetty verkkokurssin teko-ohjeet:

  • visuaalinen suunnittelu
  • tietosisällön suunnittelu
  • toiminnan suunnittelu
  • ensimmäisessä kommentissa hyvä lisäys: arvioinnin suunnittelu.

Kun väitteensä havainnollistaa kuvilla heti niin minä ainakin uskon. Tämä palautti mieleeni aihion, joka syntyi noin viisi vuotta sitten kun aloitimme yhteistyön mediatekniikan opiskelijoiden kanssa. Aihion sisältö on teoksesta Alamäki – Luukkonen ja tekijä opiskelija, minä vaan välitin idean ja tiivistin ilmaisua. Mieleen palautui miten epävarmoja olimme silloin ja mietin pitääkö kysyä lupa kirjan tekijöiltä ja etsinkin heitä. Toisaalta aihio ei ole suora kopio ja siinä viitataan lähteeseen. Kaikista näistä syistä aihioon viittaaminen on jäänyt vähäiseksi vaikka hyvin tuo aikaa kestää.

Sisältö taitaa mennä yksiin alussa esittämäni linkin kanssa: tämä tulee aina uudelleen löydetyksi. Antaa tiedon kertyä kuten lumipaakut puissa viime päivinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *