Google katunäkymät ja minun muistot

Minulle oli mahtava elämys kävellä Imatran kaduilla Googlen katunäkymän avulla: nähdä kotitalo ja koulu ja erityisesti kirjasto sen vieressä. Siihen aikaan kirjasto avarsi maailman ja hyvin sen tekikin. Voin myös näyttää tyttärelle mummolaa kun hän luuli että talo oli purettu, ehei. Koulumatkaa en voinut kävellä koska kadut ovat siirtyneet, mutta muistoja heräsi. Tässä olisi käyttöä monessa opetuksessa..

Tänään aloin kirjoittaa koska Rodd Lucier The Clever Sheep aktiivinen bloggaaja ja rohkea uuden kokeilija, eikös hän kirjoittanut juuri sellaisen jutun mitä minun mielessä oli: Google Streetview and Augmented Memory. En ole huomannut Suomessa vastaavaa, täällä vaan nuristaan pihalle kurkkimisesta. (No taisi olla meidän talossakin ainoan poikamiehen autotallin edessä joku auto, josta voi sitten keskustella). Uskon että moni on kuitenkin ajatellut ja kokenut kuten minä. Olihan jo kaunein näkymä äänestyskin alkanut mukavasti.

Vielä mahtavampaa on matkustaa kaukana maailmalla katuja pitkin. Kävin Linus Torvaldsin kaupungissa ja sinne oli merkitty valmiiksi lasten koulu – saman näköistä kuin täällä. Mahtavia palveluja Google tarjoaa, mikäs on nauttiessa.

2 kommenttia artikkeliin ”Google katunäkymät ja minun muistot”

  1. Uskomattomia sosiaalisia juttuja seuraa streetwiewistä. Mm. kävin äitini kanssa katsomassa hänen opiskeluaikansa (50 luvulta) asumispaikkoja ja opiskeluympäristöjä Helsingissä. Olimme puhelimessa yhteydessä. Hän kertoi osoitteita ja minä kuvailin hänelle mitä löysin. Kyllä vanhemmankin ihmisen muisti tiesi aidat, portit ja sisäänkäynnit. Voisi varmaan olla vanhustenhuollossa uusi muistelutyön välinekin. Heureka?

  2. Kyllä katunäkymille varmaan opetuskäyttöä löytyy monenlaista. Itse ajattelin että jos vielä olisi psykologian kursseja niin vihjaisin tuosta mahdollissudesta tehdä matka omaan kesäiseen lapsuuteen.
    Kiitos taas kommentista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *