Uusia luentoja oppimisesta

Learning Futures Festival kokosi viime viikolla asiantuntijoita verkkoesityksiin, jotka on nyt saatavilla nauhoituksina kaikille ja kaikkialla. Olen nautiskellut muutamista. Gilly Salmon osallistui moniin sessioihin kuten OnlineEducassakin (siis Berliinissä). Kuuntelin paikasta Australia 1 hänen pohdintansa oppimisen tulevaisuudesta menneisyydestä katsoen. Vaikka jokainen huominen alkaa keskiyöllä on pretty clean. Leicester University tarjoaa äänitykset, taitaa olla Gillyn oma yhteisö.

Kuuntelin myös Grainne Conolen esityksen UK:n ensimmäisen päivän keynote osallistumisen vaatimista digitaidoista. Olipa mukava nähdä Connect Prossa tämä kuva ja kuulla Ville Venäläisen nimi brittienglanniksi.

conolesometu
Olemme mukana näissä kansainvälisissä tapahtumissa myönteisinä esimerkkeinä. Ei ole harvinaista kuulla Suomea kehuttavan milloin missäkin yhteydessä. Kotimaassa sitten surraan sitäkin enemmän 🙂

Kuuntelin myös Donald Clark ja James Morrison puheenvuoron luentoja vastaan ja Stephen Downes luennon puolesta. Oli kodikas olo kun Downes osoitti kaikkien muiden mielipiteet vääriksi ja hänen oikeiksi. Kullakin on tapansa olla olemassa, toteuttaa itseään. Terry Anderson on myös puhujana, pitäisikö kuunnella..

Kirjoitin tämän ylös korostaakseni miten paljon näitä avoimia nauhoituksia on nyt käytössä. Jos olisin edelleen opettajankoulutuksessa, laatisin näiden ympärille opiskelijoiden kanssa kiintoisia tehtäviä. Onkohan mulla ikävä työhön? Se on Raija Lietosen syy kun kuuntelin hänen TV1 Seniori työssä puheenvuoronsa. Se on vielä pari päivää verkossa. Raija arveli 60v. jaksavan paremmin työelämässä kuin nuoret. Myös näissä globaaleissa avoimissa opinnoissa joita silloin tällöin esittelen, suurin ikäryhmä osallistujilla on 55+ Miksiköhän?

2 kommenttia artikkeliin ”Uusia luentoja oppimisesta”

 1. Hienoa Heli! Ainoa vaan, että nostit pintaan taas pettymykseni, etten ehtinyt osallistua LFF:ään tänä vuonna, vaikka piti 🙂 Mietin juuri, että onko tallenteita saatavilla. Leicesterin (eikös Gilly ole edelleen siinä Beyond Distance -tutkimusyhteisössä) kanssa pitäisi palata keskusteluu, että miten jatko-opinnot onnistuikaan verkossa. Downeskin herättää ajatuksia – pitääkin tutustua tarkemmin taas.

 2. Katselin että Gilly Salmon on nyt:

  Honourary Visiting Professor
  Australian Digital Futures Institute
  University of Southern Queensland

  siksi hän puhui tuolta Australiasta tällä kertaa, taitaa olla pitempäänkin. Joku suomalainen (Leena Vainio?) viittasi FB:ssa hänen esityksiin sieltä. Maailma on pieni.

  Näitä avoimia juttuja on niin paljon ettei tiedä mitä mainostaisi, mutta tässä oli sen verran kivaa että tuli laitettua. Hyvin sopisit tuonne Beyond Distance tutkijaryhmään, mutta miten saa aikaa tutkimuksiin suomalaisessa ammattikorkeakoulussa? Pitää kai olla määrätietoinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *