Blogin elämä osa2

Kokoan blogitarinaa ja tutkin Google Analytics antamia tietoja. Yritän nyt vapauttaa itseni tämän blogin 4-vuotistiedoista siirtämällä ne tähän. Sivustossa on käynyt 3721 ihmistä, käyntejä 11210 ja katseluita kaksinkertainen määrä 22541. Lukemiseen on kulunut peräti kaksi minuuttia.

Ensin söpö Suomen kartta, koska siinä on keltaisia palloja – vastaväri otsikolle:

On Suomessa paljon kaupunkeja ja ovat ehtineet tännekin käymään. Edellisessä postissa näytin että  vuosi 2008 on ollut hiljainen, vasta syksyllä 2009 on nousua käynneissä – sitten varsinainen hyppäys vuonna 2010. Töissä käynti ei enää vienyt aikaani ja ehdin enemmän, lukea ja kirjoittaa. Alkaa tulla tuhannen käynnin kuukausia: touko- ja joulukuu 2010, tammi-ja maaliskuu 2011.

Hupaisa oli huomata että heinäkuiset kävijät vuosina 2008-11 olivat : 14, 27, 43 ja 139. Mitä tuokin kertoo suomalaisten kesänvietosta?

Mitä kautta blogiini tullaan? Googlesta tietysti eniten, mutta myös Facebookista, sometusta, sisukas-lehdestä, blogilistasta, twitteristä mobiililla tai ilman, optimasta 226 kertaa, some opetuksessa-blogista, Qaikusta, tarmon, juhan ja peeiin blogeista, Otavaopiston pajasta. Laitoin hämmästyttävän luvun näkyviin, Optiman jätin joulukuussa 2009.

Posteja olen kirjoittanut 182 ja sivuja on neljä. Sitten voin vielä tarkastella millä sivuilla on käyty eniten:

pysyvät sivut Kuka Heli 1120, verkko-opettaja 610, julkaisut 319 (välillä piilossa, kun ei mahtunut ulkoasun mallin vuoksi)  ja identiteetti webissä 272 (kirjoitettu toukok 2010).Näitä on kai katsottu samalla kun jotain kirjoitustakin.

Yksittäisistä posteista yli sata käyntiä: Sometime tunnelmia, Toisessa maailmassa, Löydy-kirja luettu, Verkko-opetusko parempaa,

90-80 käyntiä: Internetixpaja kesäkuussa, TV A2 ilta, Pedagoginen kehys verkko-opetukselle,

yli 70 käyntiä: Multitasking, Asukas ja vierailija webissä, Uusia luentoja oppimisesta, Oppimisen vallankumous toteutettuna, Väitöskirja videona ja Blogi identiteetin rakentajana.

yli 60 käyntiä: Asiantuntijuuden synty ja kehitys, Somus-semma, Surffata vai syventyä,

yli 50 käyntiä: Virtuaalinen vallnkumous torstaisin, Case sometu osa2, Identiteetti toimijuus ja hyvinvointi, Nettielämää FB:ssä, EduFinland avajaiset ym. Tämän jälkeen suorat käynnit jäävät alle 50.

Tageista on ylivoimaisesti käytetyin konnektivismi, toisella sijalla Second Life ja voimaantuminen. Myös tagit verkkokurssi ja väitös nousevat listalle. Kategorioista vain ajattelun muutos on saanut merkittävämmin lukijoita.

Ja mitä sitten? Kommentteja on 262, tosin lisää FB:ssä nyt kun kerron siellä kirjoittaneeni. Missä on antoisin vuorovaikutus, vaikea sanoa. Vuonna 2009 olen hihkunut intoa syksyn tullen ja silloinhan kävijät lisääntyivät. Olisiko kommenttejakin eniten tuohon aikaan, en jaksa tarkistaa. Jotain myönteistä muistan tapahtuneen 🙂 Myöhemmin kommentit liittyivät some-maailman tapahtumiin ja osaksi isompia keskusteluja. Mieltä lämmitti että luetuissa sivuissa oli omia asiajuttujakin eikä vain somemaailman sensaatioita.

Eläkkeelle jäätyäni jäsensin kyllä identiteetin pontevasti, mutta sisäisesti oloni on kuitenkin ollut haparoiva, linjaa hakeva pikemmin kuin toteuttava.On tullut mieleen että posteja voisi ryhmitellä kokonaisuuksiksi paremmin: tarkistaa kategoriat ja tagit joiden käyttö ei ole ollut selvää alusta asti. Sen olen oppinut että otsikossa kannattaa käyttää samoja sanoja kuin muutkin käyttävät asiasta puhuessaan, originellit omat ilmaisut jäävät varmasti piiloon.

Tulevaisuudesta en tiedä, mikä minua mahtaa niin paljon kiinnostaa että blogaisin. Siirtyisinkö varsinaisiin sisältöihin, ihmisen kasvuun ja kehitykseen? Organisaatiot saavat jäädä, entä verkkoyhteisöt? Olenko oikeasti kiinnostunut niistä? Virtuaalielämän inhimillinen puoli kiinnostaa oikeasti, tiedän kokemuksesta että se voi olla antoisaa.

Missä minulla olisi annettavaa muille? Neuvokaa please!

 

4 kommenttia artikkeliin ”Blogin elämä osa2”

 1. Mainitsemistasi ”varsinaisista sisällöistä” ihmisen kasvusta ja kehityksestä kirjoittaminen saisi ainakin minut kiinnostumaan lukemisesta… 🙂

 2. Huomenta Antti
  Tuollaista minäkin välillä mietin että voisin palata juurilleni kun alan tuntea olevani tekniikoilla kyllästetty. Yhteisblogaus voisi olla kivaa myös, onko sun työpaikalla koskaan sellaista ajateltu – aikuisen kasvu muutokseen teema esim.
  Pitää kehitellä mitä isona tekis..

  Onpa tämä kommentointi tyhmästi järjestetty nyt, pitää itse keksiä mennä hakemaan antispam sana kun en ole kirjautunut, muuten katoaa kaikki. Pitäis vaihtaa ulkoasumallia, se piristäis.

 3. Hei Heli – kiiitos ideasta yhteisblogaamiseen! Innostuin heti, meillä kun on täällä blogi. Kokeilen varmaan jo tänä syksynä jonkinlaista yhteiskuviota siinä, esim. sen 635-tekniikan sovellus voisi toimia, muistatkos sen kiertolistatekniikan vai tehtiinkö sun kanssa niitä.

 4. Joo muistan, voisi ihan työstää jotain asiaa.
  Minulle taas tuli tästä vaihdosta sellainen oivallus että minähän kirjoitan koko ajan kasvusta ja kehityksestä, havainnoin sillä silmällä kaikkea mitä tapahtuu. Ei mun tartte aloittaa sitä.
  Tänään heitin FB YLEblogit/ Tuija Aallon esityksen miksi ja miten blogata ammatillisesti, tosi kiva ja selkeä. Toimittaja osaa sanoa asian suomeksi ja selkeästi, minä hukun aina johonkin muka syvyyteen tai jonnekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *