Tulevaisuusajattelua Vuokko Jarvan käsitteillä

Tänään on ollut niin antoisa opiskelupäivä että jotain pitää laittaa tänne muistiin. Valitsin Vuokko Jarvan esityksen Otavaopiston tulevaisuuspajassa, josta aiemmin blogasin elokuun 19. Ihailin silloin esityksen kattavuutta ja koskettavuutta. Nyt olikin helppo löytää slidet ja mikä parempaa, myös puhuttu esitys löytyi ConnectProsta ja se on antoisampi. Vuokon puhe on 15 minsaa ja keskustelu 10. Otin kokoavan kuvan 14 minuutin kohdalta:


Ihminen paikantaa itseään ja hakee vaikuttamisen mahdollisuuksia, omaa toimintakenttää. Kulmissa nimetään kaikki ne ulottuudet joihin törmätään, kantaa otetaan. Tämä auttaa ketä tahansa ihmistä, ammattilaista, miksei eläkeläistäkin. Samantapaisia hahmotelmia on tehty paljon, mutta tämän esityksen kokonaisvaltainen ote viehätti silti. Jospa se oli tuo psykologinen puoli, tiedostamatonta ei unohdettu, vaikka se onkin vaikea määritellä. Suosittelen kuuntelemaan, myös keskustelua, koska siinä nousee herkullisen erilaisia näkemyksiä – eikä Vuokossa herää defensiivisyys, puolustamisen halu.

Toinen herkullinen kokemus tänään oli lempitviittaajani annatee:n blogaus työpaikkakoulutuksesta, joka taas palautti mieleen omat blogaukset Jungilaisista blogipersoonista. Annatee antoi suomalaiset vanhemmat linkit, sun äitis oli ehtinyt ottaa asian käsittelyyn blogilistassa jo ammoin. Muistan Tuija Aallon viitanneen siihen kirjassa (Nettielämää kai?) Tuosta aiheesta voisin kirjoittaa oman juttunsa jonain päivänä.

Muut innostukset on englanninkielisia joten nyt maltan lopettaa. Onkin perjantai-ilta ja Strada alkaa 21.30.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *