Vertaisviivyttely kunniaan!

Olivat keksineet entisellä työpaikalla kutsua meitä entisiä mukaan Päijänneristelylle ja oli mukava tavata vanhoja tuttuja. Sen kunniaksi nostan tänne Annu Niskasen venekuvan, joka saa muistuttaa risteilystä.

Keskusteltiin kehityksen kulusta ja sen hitaudesta ja esteistä. Tiihosen Anna loi uuden käsitteen: vertaisviivyttely, mikä taitaa ollakin tavallinen toimintamuoto uusia verkkojuttuja kokeiltaessa. Se on sitä kun yhdessä päätetään tehdä jotain ja sitten tavatessa taas huomataan ettei vielä ole tullut tehtyä. Mikä nyt kenellekin on viivyttelyn kohteena, siinä on suurta  yksilöllistä vaihtelua.

Kun ihmisiä tapaa 2½vuoden aikaeron kanssa huomaa sen mikä kenessäkin on pysyvintä. Miten ja mistä kukin puhuu, mikä askarruttaa. Vaikka työelämässä paljon muuttuu niin ihmisissä myös paljon pysyy ennallaan. Enkä nyt tarkoita että työpaikkani olisi hitaasti muuttuva, ei lainkaan. Tuo vaan nyt nousi mieleni pintaan ja ikuistin tämän hetken.

4 kommenttia artikkeliin ”Vertaisviivyttely kunniaan!”

 1. Tuttu ilmiö, hyvä että sille on nyt nimikin keksitty. Kokemukseni mukaan sen hyväksyminen iän mukana on lisääntynyt sekä ystävillä että itsellä. Melko huolettomasti ja moralisoimatta viivyttelyilmiöt todetaan. Muistelen, että joskus niihin olisi liittynyt enemmän häpeää, selittelyä tai moralisointia, itsen tai toisen.

 2. Hei Raija, kiva kun kommentoit!

  Taisi osua inhimillisyyden ytimeen kun tämä posti on jo vetänyt tykkäyksiä ja uudelleen tviittauksia ja keskustelua myös FB puolella.
  Ainakin hitaus lisääntyy luonnostaan iän myötä. Ja kulttuurit muuttuu huomaamatta. Syyllisyys ei ole enää muotia, ei tosiaan. Eletään vaan ja tehdään kivoja juttuja.

  – On muuten komea syysmyrsky nyt JKLssä lauantai aamupäivällä, tuo ropina ikkunaan on viihtyisää..

 3. Eiköhän ole samaa sukua. Ryhtymisrajoitteinen on yksilö ja kun moni ryhtymisrajoitteinen tapaa niin syntyy vertaisviivyttely.

  Me on ennenkin osuttu yhteen verkoissa, siis viehätytty samoista käsitteistä. Se on kivaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *