Viiden vuoden blogivirtaa

Hitaat jäähyväiseni tälle blogille jatkuvat. Tällä kertaa pohdin koontia kaikista visiiteistä vuosina 2008-2012. Kuva havainnollistaa:

 

Käyntejä yli 15000 ja yksittäisiä kävijöitä 5700. En tiedä miten kattavia nuo luvut ovat mutta eipä sillä ole väliäkään. Seurannanssa on ollut katkoksia, mutta ilmeisesti lyhyitä sellaisia. Kevät 2011 tammi-maaliskuu on aktiivisinta aikaa. Silloin olin innostunut monista some-tapahtumista ja tunsin oppivani niistä uutta. Onko kuva erilainen jos tarkastelun kohteena on pageviews, katselut?

 

Katseluita on tietty enemmän, noin kaksinkertainen määrä kävijöihin verrattuna. Huiput taitavat osua kuitenkin samoihin aikoihin, 2011 keväälle. Olin innoissani nettielämästä, lueskelin ja osallistuin, kokeilin uutta. Oli eteenpäinmenon tuntua ja samalla nousi kriittisyys mielessäni. Referoin Carrin kirjaa Pinnalliset ja aloin henkisesti etääntyä some-innostuksesta.

Nyt olen sitten niin pitkällä kritiikissäni että näen sosiaalisen median aika lailla merkityksettömänä. Käsittelyn kohteet ja erityisesti tavat joilla niitä käsitellään ovat heppoisia. Esillä oleminen tuntuu voittavan sisällöt ja laadukkuuden. Tämän päivän suuri uutinen on Helsingin Sanomien ulkoasu. Onko väliä? Uudessa toiminnassa on aina alkuhurman vaihe ja se taitaa olla minulla nyt ohitettu. Tarvitsen taukoa erityisesti suomalaisessa kommunikoinnissa ja keskityn etsimään laatua globaalilla tasolla. Täytyyhän sitä laadukkuutta jossain olla 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *