Sitoutuminen sekunniksi vai kahdeksi

Nyt keksin hauskan tilaston Google Analyticsissa: Käyttäytymisen alaotsikossa Engagement kuvataan blogin ääressä vietettyä aikaa. Olen tottunut ajattelemaan tuon engagementin sitoutumiseksi, joka on hupaisa käsite sekunneista puhuttaessa. Mutta tämä onkin tätä uutta uljasta nettielämää, jossa vilkuilu riittää. Otetaanpa ensin tämä vuosi 2012. Kuva kertoo tilanteen:

Selvästi useimmin visiitin pituus on alle 10 sekuntia. Katseluissa on 45 prosenttia kyseisessä luokassa eli katselun kohteiden lisääntyessä aikakin pitenee. Mitä sitten katsottiin on vaikeampi selvittää (tai olen laiska hakemaan tietoa). Suurin osa on tullut blogin pääsivulle mikä se sitten milloinkin on ollut, 1530 kertaa. Seuraavana on kuka Heli 187, about sivu 78 ja identiteetti 78. Varsinaisia vuoden 2012 blogiposteja löytyy listassa 23.4. itk 89 ja toisena onkin jo tonttuja joulukuulta 2010. Tuo oli terveellinen huomio, etten kuvittele ihmisten lukevan viisaita kirjoituksiani 🙂 Vertaisviivyttely -posti 1.6. sai 69 suoraa käyntiä, uusi opettajuus vai vanhako lie huhtikuun pajasta 64 ja minäpystyvyys Arin tutkimuksesta 57. Seuraavana taas edellisen vuoden posti sosiaalinen itseorgaanisoituminen 31.1. sai 53 ja tämän vuoden vuorovaikutus yhteistyön ytimessä 4.5. 52 käyntiä. Lukijoista kaiken kaikkiaan vähän yli puolet ovat uusia tulijoita.

Entä sitten minun aktiivisin vuoteni 2011, viivyttiinkö silloin pitempään blogin äärellä? Kuva kertoo:

Ero ei ole suuri vaikka  hitusen odotetun suuntainen: hiukan tasaisemmin käynnit ja katselut jakautuvat aikajanalle.  Suoraan pääsivulle on nyt tullut 2770 ja sen jälkeen käytetttyjä ovat kaikki esittelysivut (kuka Heli 424, about -sivu 233, identiteetti 151 ja julkaisut 88). Vasta näiden jälkeen tulevat erilliset käynnit vuoden 2011 posteihin 1.1. Löydy kirja 132 kertaa, 12.6. internetix paja 101, 30.3. TV a2ilta 93, 21.6. blogi identiteetin rakentajana 86, 3.8. oppimisen vallankumous toteuttuna 81, 20.4. uusia luentoja oppimisesta 80, 27.1. Somus semma 75, Tiiun väitös surfata vai syventyä 72 ja 64 kertaa jne. Tagi konnektivismi oli käytössä 109 kertaa ja tagi väitös 64 kertaa.

Tätä blogia luetaan myös muista maista ja huomasin että pitkiä lukuaikoja löytyi esim. Kreikasta ja Brasiliasta. Kääntäminen on melko helppoa, onhan joku kommenttikin tullut englanniksi nojaten käännökseen. Ja suomalaiset matkustavat, heitä elää kaikkialla. Vuonna 2011 uusien lukijoiden prosentuaalinen osuus oli 45 ja palaajien osuus 55.

Tämä analyysi realisoi omalta osaltaan blogin elämää. Tavallisinta on nopea vilkaisu. Juuri niin itsekin toimin kun katselen RSS koonnin blogeja.Sitä ikäänkuin leikki lukeneensa blogiposteja vaikka vain vilkaisee. Miksi näin? voisi kysyä itseltään. Jotain on tottunut seuraamaan. Twitter antaa uusimmat tiedot ja FB toistaa osan niistä. No mitä sitten?

Facebookissa on käynnissä keskustelu edellisen postin pohjalta: mistä kukin haluaa luopua ja miksi, ja mitä säilyttää omaksi hyödykseen tai ilokseen… Voisinkin kokeilla löytääkö tätä postausta kukaan jollen tviittaa enkä feisbukkaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *