Istumajärjestys VI. luokalla

Valokuva innosti minut miettimään entisten luokkatoverien nimiä. Tarkistin päiväkirjoistani ja löysin lukuisia kuvia pulpettirivistöistä, joita kerran kuukaudessa siirrettiin. Samalla huomasin että kuvat kertovat yhteisön muodostuksesta. Ensimmäinen kuva on lokakuulta.

pulpetit1Kyseessä on uusi luokka, vain osa on tuttua keskikoulun ajoilta. Heistä käytän lempinimiä Koukku, Eppis, Mandi, Jatta, Tupu ja Lellu. Osa on rinnakkaisluokilta siirtyneitä tai Joutsenosta tulleita. Heistä käytän kokonaisia nimiä alkusyksystä.

Rivistöt säilyvät melkein samoina kunnes luokanvalvoja Peltonen määrää maaliskuussa muutoksia ilmeisesti opiskelurauhan turvaamiseksi. Lempinimiä tulee lisää kuukausittain: marraskuussa Holkki, Kati, Leekku, Vespa ja Mursu. Tammikuussa Tuppura, Maska ja Tiltu. Helmikuussa Kipa, Irska ja takaisin Holkki ja Leekku. Maaliskuussa pulpettitrivit saa taulukossa jo näin kapeiksi koska jokaisella on lempinimi:

pulpetit2Pusis käytti tuohon aikaan Pussy-nimeä. Kipa on kai sitten 7.lk. Kikka kun sellainen nimi hänellä kerrottiin olleen. Tässä on kokeiltu lempinimiä myös Pirjolle ja Paulalle, en muista jäivätkö nuo käyttöön. Eniten hukassa ollut nimi on sekä Tuppura että Holkki, arvaisin Tuula Holmerus. Mandi olikin alaluokilta tuttu, vaikken heti muistanut. Taisi asua ihan keskustassa pankin talossa.

Päiväkirjoja en muuten lukenut nyt uudelleen. Kaikki on julman kivaa ja pätevää ja kaverit ihania. Olin ylpeä että huolellisuus oli 8 eikä enemmän. Opettajien härnääminen suuttumiseen asti oli saavutus. Voi mitä pentuja oltiin tai siis ainakin minä. Ja mitä hyötyä näistä kuvista? Ei niin mitään mutta tulipa tehtyä 🙂

2 kommenttia artikkeliin ”Istumajärjestys VI. luokalla”

  1. Taannoin sain kuulla serkultani, että Hollmeruksen Tuula olisi muuttanut takaisin Imatralle. Yritin päästä netissä yhteyteen hänen kanssaan. Näyttäisi, että hän olisi ollut jopa kuntavaaliehdokkaana keväällä vihreiden listoilla, nimellä Hollmerus-Ranta. En pyristelyistäni huolimatta saanut häneen yhteyttä netin kautta. Kuka mahtaisi tietää hänestä jotain enemmän. Hän näyttää käyttäneen ehdokkaana mm. taidemaalari-titteliä. Olenkohan oikeassa henkilössä, siis luokkatoverissamme ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *