Havaintoja blogin alkuvuosilta

Eilen katselin läpi tämän blogin verkko-opettajuusvuodet 2007-2009 kun tuntuu että turhaan roikkuvat tuolla. Tekstit olikin yllättävän hyviä, omaa ajattelua kun on niin helppo ymmärtää ja seurata. Harmitti että olin varovaisesti kertonut nimiä, se oli vielä niin uutta. Vaikka olin hyvin tyytyväinen kurssiin, en kertonut kuka sitä veti yms. Nykyisin annan julkisen kiitoksen aina kun syyn vaan keksin.

Linkkien toimivuudesta opin paljon. Kunniamaininta Timo Rainiolle jonka blogiposteihin toimivuus oli huolehdittu. Tuija Aalto myös oli laittanut ilmoituksen että oops ei toimi enää. Monet blogit joita ei enää kirjoitella, kuitenkin säilyvät nettimaailmassa. Niistä saa hyödyllistä uutta tietoa kun linkit nykyhetkeen kertovat missä mennään.

Sen sijaan opetusalan organisaatiot eivät välitä siirroista. Omaan entiseen työpaikkaan kaikki on katkennut moneen kertaan. Eniten surin SISUKAS lehden lopettamista, minulla oli siihen monia linkkejä. Samoin tapahtumien sivut ovat ilmeisesti voimassa vain hetken eikä niiden jatkosta yleensä huolehdita. Ensimmäiset konnektivismikurssit ylläpidettiin Manitoban yliopistossa Kanadassa ja ne poistettiin kaikki jossain vaiheessa. Siemens siirtyi muualle töihin, mikä lie vaikuttanut sekin. Ehkei haluttu kunniaa näistä kursseista. Nyt tuli mieleen logiikka että sellainen mikä on ollut henkilön varassa, ei toimi hänen lähdettyään.

Itse blogin sisältö opettajavuosilta kertoo eniten minun ajattelusta ja sen suunnista. Työtä piti tehdä kovasti ja into riitti vielä noina vuosina. Jotain pettymystä sosiaalisen median tasoon nousi jo vuonna 2009 SOMETUn Mindtrek-tapahtuman keskusteluissa. Käytin nimitystä twitterapinat henkilöistä jotka ei kuuntele mitään vaan kaipaa seuraavaa kaljaa ja se pitää kertoa koko maailmalle.

Tänään sataa, voinpa jatkaa oman blogin lukemista.

2 kommenttia artikkeliin ”Havaintoja blogin alkuvuosilta”

  1. On se vahinko, että toiminta sammuu henkilön mukana. Paljon arvokasta jää ”piiloon”. Kovaa työtä mutta varmasti megapalkitsevaa (en tarkoita tässä rahallisesti)

    1. Niinpä, Raija. Kehitysinnossa pitäisi vielä muistaa pitää tarpeeksi moni mukana touhussa ja erityisesti johtajat, jotta he uskovat tekevänsä itse. Jäähän ne ideat itämään jossain muodossa joidenkin ihmisten mielissä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *