Opiskelen englantia verkossa

Tällä viikolla aloitin WordDive sukelluksen brittienglantiin. Minulle tarjottiin tätä mahdollisuutta lokakuun lopussa, mutta ehdin käydä vain vilkaisemassa verkko-opintoja. Nyt olen opiskellut päivittäin ja harmittaa etten aloittanut aiemmin. Olisi ollut mukavampaa Kanarialla jos olisin kuunnellut espanjan kurssia edes hiukan. Ja miksen aloittanut englannin verkko-opintoja samalla kun aloitin blogaamisen 2008? Nyt voin vaan ihmetellä itseäni.

WordDive on viihtyisäksi organisoitua opiskelua. Yksilöllinen seuranta ja palaute toimii hyvin ja tuntuu mukavalta aikuisessakin mielessä. Lopetin äsken kun sain palautteen ”optimaalinen päivä saavutettu”. Jos jatkaisin suoraan, alkaisi kohta väsyttää. Kannattaa kuunnella palautetta.

Opiskelu pyörii sanaston ympärillä tarjoten myös tyypillisiä lauseita sanojen käyttöön. Lauseet voi kuunnella, mistä nautin erityisesti. Äänitykset vaihtelevat eivätkä kuulosta lainkaan rutiininomaisilta. Omaa edistymistä voi seurata taulukoista milloin tahansa: harjoitetut, oppimassa ja pysyvästi opitut (olisiko kolme kertaa oikein). Ensimmäisen sukellukseni päätin fanfaariin 13.11. ja toisen eilen. Ohjelma auttaa löytämään sopivan vaikeustason ja asettamaan oman tavoitetason. Palautetta tekijöille voi antaa kunkin sukelluksen jälkeen, mikä takaa jatkuvan parantamisen. Opiskelustaan on helppo kertoa Facebookissa.

Tämä on juuri minulle sopivaa kielen opiskelua: kotona tietokoneella omaan tahtiin, yksilöllisesti palautetta saaden. Miksen ole aloittanut aiemmin? Tämän voi ottaa tavaksi. Rento fiilis ja kuin itsestään oppiminen sopii kaiken muun puuhan oheen päivittäin.

Kerron oppimisen luonteesta lisää kunhan hankin enemmän kokemusta. Ensimmäiset viikot ovat olleet antoisia, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *