Lapsi ohjaa oppimistaan leikkimällä

Esittelen tässä muutaman kehityspsykologiaan ja erityisesti lasten oppimiseen liittyvän linkin päätteeksi omille Koodiaapinen-kurssin opinnoille. Niissähän peruskoulun opettajia rohkaistiin ottamaan koodaus mukaan koulutyöhön.

OnlineEducaBerlin konferenssi on menossa ja seuraan sitä kotoa käsin. Siellä esitettiin eilen ”Playing for change” hanke, josta nappasin taustatietoa muutamaan diaan, tekijät Jenny Fisher ja Chrissi Nerantzi.

lapsiGauntlett löytyy hyllystäni. Papert, Aristoteles ja Schön ovat alan klassikoja kaikki. Edelleen uutta tutkimusta:

lapsi2

Tässä korostuu kuvan ja animaation merkitys. Ja edelleen:

lapsi3Reflektio on toiminnan ytimessä myös luovuudessa. Mielikuvitus ja leikki luovat voimallisen coctailin, totta tosiaan. Linkitän koko esityksen tämän postin loppuun.

Toinen linkki, joka tulee lähelle lapsen itseohjautuvan oppimisen teemaa, on Sugata Mitran toiminta. Hän on antanut lapsille tilaisuuden oppia tuntemaan tietokoneita yhdessä ihmetellen. Granny pedagogics on kansainvälinen verkosto jossa mummit kautta maailman auttavat lapsia siellä missä he apua tarvitsevat. Ei tukea tarvitse rajoittaa omiin lapsenlapsiin. Ohessa blogikirjoitus jonka yhteydessä on Mitran haastattelu (7min.) Mikä on vanhentunutta ja mikä ei kun koulutuksesta puhutaan? Miten monin tavoin oppimista voidaan organisoida? Tässä Mitra myöntää hyvän opettajan arvon (häntä on käytetty usein provokatiivisesti).

Koodiaapinen kurssi palkittiin eilen pyrkimyksestä tuoda koodaus peruskouluun. Kurssi liittyy kuvailemaani pedagogiseen perinteeseen esikouluikäisten lasten opetuksessa, jota itse innostuin kokeilemaan oman lapsenlapsen kanssa.

Uutinen siihen liittyen: Uusi ScratchJR- PBS Kids julkistettiin eilen ja olen jo ihaillut sitä iPadissa: lisää hahmoja ja taustoja tarjolla. Miten paljon uutta koko ajan nouseekin.

Kehitys etenee ja sitä on kiva seurata eläkkeellä ollen. Tämä postaus on muistiinpanoja itselle tulevaisuuden opintoja varten. Tiedotan tästä myös FB-ryhmässä Koodiaapinen koska siellä on kiinnostusta samoihin teemoihin. Jospa linkit auttavat…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *