Kuka Heli?

Olen Heli Nurmi – entinen yliopettaja ammatillisessa opettajakorkeakoulussa -Jyväskylä, Finland.

Vuoden 2010 alusta olen Vapaa Kehittäjä ja jatkan itseni etsimistä:

Toki minua kiinnostaa ihmisen muutos muutenkin kuin työelämässä, varsinkin nyt kun jätän työelämän suoran palvelemisen taakseni. Jotta en tuntisi itseä yksinäiseksi, liityin Pekka Himasen ym. rakentamaan ihmisarvoa puolustavaan kansainväliseen Global Dignity liikkeeseen. Ihmisen arvokkuus oli mukana pedagogiikassakin.

Toukokuussa 2010 virinneen sometime2010 keskustelun myötä palasin historiassa taaksepäin ja tarkistin miten Welfestspiel der Jungen und Studenten asetti Berliinissä kesällä 1973 tavoitteita ja vetoomuksia:

Maailman nuoriso ja opiskelijat!

Me erilaisiin poliittisiin ja uskonnollisiin suuntauksiin kuuluvat 25000 nuorta, jotka edustamme miljoonia nuoria 140 maasta kaikilta mantereilta, olemme kokoontuneet maailman nuorison ja ylioppilaiden 10. festivaalille imperialismin vastaisen solidaarisuuden, rauhan ja ystävyyden puolesta elokuussa 1973 DDR:n pääkaupunkiin Berliiniin.

Olemme osoittaneet vakaumuksemme ja vastuumme toimia herkeämättä aikakautenamme tapahtuvien syvällisten muutosten puolesta.  Olemme siirtymässä uuteen historialliseen vaiheeseen, joka avaa uusia näköaloja kansojen ja nuorten taistelun ansiosta. Tänään … on saavutettu jo suuria voittoja.

… haluamme tiivistää toimintaamme ja taisteluamme, yhdistää ponnistelumme ja kehittää yhteistyötämme tehdäksemme pyrkimyksistä rauhaan ja yhteiskunnalliseen edistykseen vastustamattoman voiman.
Me, maailman nuoret, haluamme jatkaa taistelua läheisessä yhteistyössä

 • rauhan puolesta
 • kansallisen riippumattomuuden puolesta
 • demokratian ja vapauden puolesta
 • nuorison oikeuksien puolesta

Vetoomuksemme on osoitettu Berliinistä koko maailman nuorelle sukupolvelle.

– Kopio päättyy. Se on lyhennetty, alkuperäisessä on kytkentöjä ajankohtaisiin asioihin, Vietnamin sota oli päättynyt ym.

Suomesta meitä osallistui 800 nuorta kaikista poliittisista ryhmistä, taiteilijoita, urheilijoita ja aktivisteja. Muistan junamatkan Leningradin, Minskin, Puolan halki ja juhlat joka pysähdyksellä. Avajaisissa 400 suomalaista pääsimme marssimaan rauhankyyhkypaidoissa halki hurraavan Berliinin. Samoin muistan  loppujuhlan kaupungin keskustassa jossa kaverin olkapäillä istuen näin silmänkantamattomiin intoa ja iloa.

Olen edelleen avoin näkemään avointa kansainvälistä verkostoitumista. Tuo Berliinin keikka toteutui siis ilman kännyköitä, Facebookia tai twitteriä ja kaikki toimi  loistavasti organisoituna 🙂

7 kommenttia artikkeliin ”Kuka Heli?”

 1. Hei Heli, hyvää uutta vuotta Vaasasta ja tarkemmin Vaasan amk:sta. Eksyin sivuillesi hiukan vahingossa sen jälkeen , kun juttelin kollegaltani Rauno Vauramon kanssa, jonka kanssa olet kai samalla sosiaalisen median kurssilla.

  Nyt, kun olen hienoa blogiasi selaillut, olisinkin kysynyt, että millä systeemillä tämä blogisi on toteutettu ja vaatiiko se siis jonkun ohjelman, serverin yms. hankkimista tms. syvällistä osaamista ? Olen aina haaveillut tällaisesta helppokäyttöisestä sivustosta, mutta omat viritykset ovat jääneet aika kevyiksi, kun en ole tietotekniikan opettaja eikä ole kauheasti aikaa opetella wwwsivujen tekemistä. Olen siis odotellut jonkun helpon työkalun esilletuloa ja nyt ehkä on se aika ?

  Olen itse opettajana täällä Vaasan amk:ssa ja olen kiinostunut näistä kaikista pedagogisista sovelluksista. Olen käynyt WEBCT ja Moodle ym. kursseja, mutta en ole niitä vielä oikein omiksi ehtinyt ottaa. Nyt tuntuu sitlä, että ehkä tämä blogihomma voisi olla se mitä kaipaan. Mutta miten edetä ?

  Kiitos paljon etukäteen jo kommentista tms.
  Yst. terv. Lotta Saarikoski
  Vaasan ammattikorkeakoulu

 2. Hei, kiva saada kysymyksiä tänne.

  Tämä on tehty ilmaisella edublogs ohjelmalla joka löytyy tuolta oikean palstan kohdasta blogroll – free education blogs. Tämä on nimenomaan opettajille tarkoitettu blogipohja jossa on jo yli 100 000 opettajaa. Pystyin tekemään ihan itse, ohjeet ovat englanniksi mutta erinomaiset selkeät. Teet vain tilin, account , sitten s-postivarmistuksen jälkeen valitsemaan ulkoasua ja muotoa.
  Minulla tuli sattumalta tämä malli , jossa pages siirtyi tuonne ylös ja post- ne on sitten kirjoitukset jotka tulee kuukausittain. Sisällysluettelo tulee kategorioita määrittelemällä – sitä voi siis luoda koko ajan. Tagipilven tekoon tarvitsin mediasuunnittelijaa. Yleensä pages on myös sivulla.
  Kuva on tässä sivussa liian leveä ja se siirtää oikean navigointialueen alas IE:llä katsottaessa. Kotona Firefox peittää osan kuvasta niin että oikea palsta alkaa heti ylhäältä.
  Ohjelma käyttää WordPressiä jos olet siitä kuullut. Ensin luulin että kuvia ei voi ladata palvelimelle ( insert image kohdasta ei ollut sitä mahdollisuutta) mutta kirjoituspalstan alapuolella on lataa mitää tahansa paikka josta kuvan voi laittaa sinne.
  Yksi päivitys oli joulukuussa jolloin piti mennä lukemaan edublogs sivun ohjeet ja palauttaa ulkoasu sitä kautta. Taidanpa olla innoissani kun selitän näin pitkään. Rohkeasti vaan tekemään! Laita osoite tiedoksi ..
  Heli

 3. Hei Heli!

  Haluaisin kirjoittaa sinulle sähköpostilla yhteistyöehdotuksen, mutta en löydä sähköpostiosoitettasi. Voisitko ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla?

  Ystävällisin terveisin, Heidi Sharma, WordDive

  1. Jatkamme keskustelua muualla mutta hyväksyin kommenttisi näkymään myös täällä. Syksyn 2015 haasteina minulla on kaksi uutta oppimista. Ensin aloitan Koodiaapinen kurssin (koska se alkoi 10.10. eli opettelen koodausta ensimmäistä kertaa elämässäni. Toisena on teidän WordDive, jossa sukellan sitten kielenoppimiseen. Se siirtyy nyt muutamalla viikolla koska koodaus on ajoitettu lähiviikoille. Palaan tässä blogissa asiaan heti kun ehdin. KIVA kun pyysit, eläkeläinen tarvitsee haasteita.

 4. Hyvä vastaanottaja

  Muutama päivä sitten laatimianne ohjeita työuupumuksen ehkäisyyn ja itsehoitoon oli luettavissa Hesarissa. Oletko kirjoittanut verkossa tai muutoin ohjeita/ näkökulmia erityisesti niihin tilanteisiin, kun ihminen on joutunut pätkätyöläisyyden ahdinkoon tai yt- neuvottelujen kierteeseen (eikä työsuhteen tulevaisuuteen voi vaikuttaa itse mitenkään)?

  1. En ole se Heli Nurmi joka on kirjoittanut työuupumuksesta. En tunne häntä lainkaan. (Olen vähän odottanut etteikö kukaan erehdy luulemaan minua tuoksi henkilöksi. )

   Pätkätyöahdingossa olen kyllä elänyt ensimmäiset 20 v työelämästäni, mutta nyt olen eläkeläinen, täytin 70v. Elämä on joka tapauksessa elämää..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *