Muistelot 2014-15

Toukokuussa 2014 kokoontuivat Imatran yhteislyseon riemuylioppilaat vuodelta 1964 Imatran Valtionhotellilla.

pihalla

Riemuylioppilasjuhla kuvina ja kerrottuna ja muisteltuna ja 51-vuotistapaaminen. Tapaamisesta käynnistyi halu koota muistojamme yhteen ja muistelot valtasivat tämän blogin 23.5. 2014 alkaen. Yhteenveto kirjoituksista on 21.3. 2015 blogipostissa enkä malttanut lopettaa siihenkään.

Nyt elokuussa uusi koonti aikajärjestyksessä:

Mitä sain kotoa mukaani? ja kotitalo Googlen katunäkymässä ja ensimmäiset 18 vuotta: vanha kartta jolla elin noin kauan.

Kodista kouluun: mitä opin koulussa elämää varten?

II luokka kuva ja muistelua

III luokka kuva ja keskustelua 13 vuotiaan kanssa ja rakkautta huhtikuussa 1959

VI luokka kuva ja istumajärjestys

VII luokka kuva ja muistelua

VIII luokka kuva  ja ylioppilaat Mihin tarvitsit yo-tutkintoa?

Opiskeluajoista Kampus kuohui 70-luvulla ja Yliopistossa opittua ja Ensimmäinen rakastuminen

Aikuisuudesta 40-vuotias murrosvaiheena ja aikuiskouluttajan ammatissa  ja viimeinen elämänvaihe, josta monia muitakin, esim. elämänkaari kokonaisuudeksi ja Kotimaataan ei löydä kartalta

Lisäksi kirjoitin ihmisen kehityskulun pohdintoja: Milloin valitsin itse? ja Luonnonlapsia vai kasvatettuja? ja Oman elämän etsimistä = vanhat kotisivut vuodelta 1997 ja Muuttuuko koululainen ja mihin suuntaan?

Yhteiskunnallisia taustoja sosiologien ja kulttuurin tutkijoiden avulla: Suomalaisia elämänkertoja, Suomalainen murros elettynä, Koululuokka pienoisyhteiskuntana (vanha väitöskirja), Oppikoulussa 1950-luvulla Viimeiset 70 vuotta elettynä ja koettuna ja Mitä onkaan vapaamielisyys ja vielä Historian pitkiä juuria

Lisäksi on muutama postaus tästä hankkeesta IYL 1964/65 miten mahtaa jatkua? Facebookissa on keskustelua joka ennustaa lisää osallistujia, toivon ainakin.

Tähänastinen koonti löytyy nimellä Syyspäiväntasaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *